Oracle zoekt 400 mensen voor nieuw kantoor in Amsterdam

De Amerikaanse IT-reus Oracle gaat uitbreiden in Nederland. Het concern opent in Amsterdam een nieuw verkoopkantoor, goed voor vierhonderd nieuwe banen.

Oracle wil vanuit de hoofdstad clouddiensten gaan verkopen. Ook in Ierland, Spanje, Tsjechië en het Midden-Oosten werft het beursgenoteerde techbedrijf hiervoor nieuw personeel. In totaal zoeken de Amerikanen 1.400 nieuwe werknemers.

Nederland is volgens Oracle erg interessant vanwege de groeiende cloudmarkt. Hier zijn veel bedrijven gevestigd die bezig zijn hun bedrijfsvoering meer digitaal te organiseren. Oracle heeft in Nederland al een groot hoofdkantoor in Utrecht. Daar werken meer dan duizend mensen.

Minister Henk Kamp van Economische Zaken reageert verheugd op de aankondiging. ''De keuze van Oracle bevestigt weer dat buitenlandse bedrijven zich graag in Nederland vestigen. We hebben een goed vestigingsklimaat."

"De bevolking is hoog opgeleid. We hebben een uitstekende fysieke infrastructuur en onze digitale snelwegen behoren tot de wereldtop'', aldus de bewindsman.

Lees meer over:

Regeerakkoord

Regeerakkoord
Wat betekent het regeerakkoord voor jouw portemonnee? 

Koophuis

Koophuis
Hoe ziet de woningmarkt er in de nabije toekomst uit?

IEX.nl (mediapartner)

IEX.nl (mediapartner)
IEX.nl is hét beleggersplatform van Nederland. Volg alles van deze mediapartner. 

NUwerk

Tip de redactie