De noodlijdende Overijsselse zorginstelling Saxenburgh Groep heeft een bestuurder vorig jaar 88.165 euro te veel betaald. De persoon in kwestie moest dit bedrag terugbetalen.

Dat meldt de nieuwszender RTL Z zondag op basis van een eerder deze week openbaar gemaakte lijst.

Op de lijst staan bestuurders in de publieke en semipublieke sector die vorig jaar meer hebben verdiend dan de Wet Normering Topinkomens (WNT) voorschrijft. Op de lijst staan geen namen.

De betaling aan de bestuurder van Saxenburgh Groep viel niet onder een overgangsregeling. Het bedrag is inmiddels terugbetaald. RTL Z weet niet om welke bestuurder het gaat.

Ontslagpremie

Eerder al meldde de zender dat de toenmalige financieel bestuurder van de instelling Henk van der Wal in 2013 een ontslagpremie van 285.218 euro heeft ontvangen. In totaal zou Van der Wal in dat jaar ruim 500.000 euro hebben ontvangen. De bestuurder moest vertrekken vanwege tegenvallende financiële resultaten.

De instelling boekte vorig jaar een verlies van 1,8 miljoen euro. Bij de laatste reorganisatie moest het bedrijf 375 mensen ontslaan.

Onder de Saxenburgh Groep vallen onder meer het Hardenbergse Röpcke-Zweers Ziekenhuis en een aantal zorglocaties voor ouderen.