EINDHOVEN - Ryanair begint in februari 2005 een dagelijkse lijndienst van Eindhoven Airport naar Milaan Bergamo. De Ierse prijsvechter heeft dat woensdag bekendgemaakt. Het is de vierde bestemming van Ryanair vanaf de Brabantse regionale luchthaven. Er zijn al langer lijndiensten naar Londen, Barcelona en Rome.

De maatschappij vliegt vanaf april 2002 vanaf Eindhoven Airport. Inmiddels hebben ongeveer 400.000 passagiers gebruikgemaakt van de diensten van Ryanair. Pogingen om ook te gaan opereren vanaf Maastricht Aachen Airport en Eelde bij Groningen, leverden onvoldoende passagiers op. Die diensten zijn inmiddels opgeheven.

Al met al heeft de Ierse maatschappij vanuit Nederland inmiddels meer dan 500.000 passagiers vervoerd, aldus D. Gering, directeur voor de Benelux. In heel Europa maken dit jaar naar verwachting 27,5 miljoen reizigers gebruik van de diensten van de lowbudgetmaatschappij. Gering verwacht dat de nieuwe lijndienst van Eindhoven naar Milaan jaarlijks goed is voor 100.000 passagiers.

Eindhoven Airport is blij met de uitbreiding. Omdat ook andere maatschappijen meer mensen vervoeren, denkt de regionale luchthaven volgend jaar 800.000 passagiers af te handelen. Dit jaar zijn er dat naar verwachting 670.000. Eindhoven Airport bouwt momenteel een nieuwe terminal met een capaciteit van 1,2 miljoen passagiers.