Air France keert in het voorjaar van 2016 na een afwezigheid van acht jaar terug naar Teheran. 

De Franse zustermaatschappij van KLM vliegt met ingang van april drie keer per week op en neer naar de Iraanse hoofdstad, waar westerse bedrijven naar verwachting binnenkort weer zaken mogen doen.

Air France streek in 1946 voor het eerst neer in Teheran. De stad was destijds het eindpunt van een route vanuit Parijs die verder voerde langs Marseille, Tunis, Benghazi, Caïro, Beiroet en Bagdad.

Later kwamen er rechtstreekse vluchten. Die werden echter in 2008 gestaakt in verband met internationale handelssancties die Iran wegens zijn vermeende kernwapenprogramma kreeg opgelegd.

Nieuwe bestemmingen 

KLM krijgt er in de zomer van 2016 vijf nieuwe bestemmingen bij in Europa: Southampton, Inverness, Dresden, Genua en Valencia. De vluchten naar Keulen komen per 1 februari te vervallen. Per saldo neemt de capaciteit van KLM op Europese vluchten met 5 procent toe.

Air France breidt naast de terugkeer naar Teheran zijn vluchtaanbod naar New York uit met een dagelijkse retourvlucht vanaf Orly, de tweede luchthaven van Parijs. De route wordt aangeboden in samenwerking met Delta Air Lines, de Amerikaanse partner van Air France-KLM.