Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
La Defense

Franse werkloosheid kruipt verder omhoog

De werkloosheid in Frankrijk is verder opgelopen. In het derde kwartaal zat gemiddeld 10,6 procent van de Franse beroepsbevolking zonder baan, tegen 10,4 procent in de drie maanden daarvoor. 
Door AFN

Dat blijkt uit donderdag gepubliceerde cijfers van statistiekbureau Insee.

De werkloosheid liep in alle leeftijdsgroepen op, maar het sterkst onder jongeren. Van de 15- tot 24-jarigen zat bijna een kwart werkloos thuis. Er zijn afgelopen kwartaal ook meer mensen bijgekomen die minder uren werken dan zij zouden willen. Dat gold voor 6,7 procent van de beroepsbevolking.

Sinds het najaar van 1997 heeft niet zo'n groot deel van de Franse beroepsbevolking langs de zijlijn gestaan. De werkloosheid liep ook in de eerste twee kwartalen al op, terwijl de regering van president Hollande het creëren van banen juist tot speerpunt van het economisch beleid heeft gemaakt.

Vorige week bleek uit cijfers van het ministerie van Arbeid dat Frankrijk in oktober een recordaantal van bijna 3,6 miljoen werklozen telde. Dat waren er 42.000 meer dan een maand eerder. In september nam de werkloosheid licht af, iets wat nog maar vier keer eerder was gebeurd sinds Hollande in 2012 het Elysée betrok.

Werkloosheid Frankrijk

Deze inhoud kan helaas niet worden getoondWij hebben geen toestemming voor de benodigde cookies. Aanvaard de cookies om deze inhoud te bekijken.

Lees meer over:

Frankrijk

Aanbevolen artikelen