Bierbrouwer Inbev zet het Nederlandse biermerk Grolsch in de etalage om een overname van SABMiller door Inbev mogelijk te maken.

Dit meldt de Britse krant de Sunday Times op basis van anonieme bronnen.

De directies van Inbev en SABMiller, de nummer één en twee van de biermarkt, kondigden deze maand aan een overeenkomst te hebben over een overname.

Een samengaan zou verreweg de grootste bierbrouwer ter wereld creëren. Samen controleren ze nu bijna een derde van de bierleveringen wereldwijd. Alvast vooruitlopend op bezwaren van toezichthouders kondigden de bedrijven al aan Amerikaanse activiteiten van SABMiller te verkopen.

Straks worden daar, volgens de bronnen, ook Peroni en Grolsch aan toegevoegd. Eerder meldde de eveneens Britse krant The Telegraph al dat de SABMiller mogelijk afstand zou gaan doen van Grolsch en Peroni op de Britse markt.

Heineken 

AB Inbev is bekend van merken zoals Stella Artois, Budweiser en Corona. SABMiller produceert naast Grolsch ook Peroni en Miller Light. AB Inbev heeft wereldwijd 155.000 werknemers. Bij SABMiller werken 69.000 mensen.

AB InBev en SABMiller zijn samen goed voor een jaaromzet van omgerekend bijna 57 miljard euro. Heineken, dat op de mondiale biermarkt nu nog de derde plek inneemt achter de twee fusiepartners, kwam vorig jaar tot een omzet van ruim 21 miljard euro.