LONDEN - De Britse luchtvaartmaatschappij Easyjet, specialist in goedkope vluchten, is druk bezig om haar activiteiten uit te breiden. De onderneming maakte woensdag bekend dat ze Deutsche BA wil overnemen, dat nu nog onderdeel uitmaakt van British Airways.

Deutsche BA is de op een na grootste luchtvaartmaatschappij in Duitsland, maar heeft sinds haar oprichting in 1992 alleen maar verliezen geleden. Easyjet zou bereid zijn om 30 tot 46 miljoen euro te betalen, afhankelijk van het tijdstip waarop de overname een feit is. Het bod van de Britten geldt tot eind maart volgend jaar.

Easyjet voert ook nog exclusieve gesprekken met de Britse concurrent Go over een overname. Wanneer dit rondkomt, wilde de onderneming woensdag niet zeggen tijdens de presentatie van de halfjaarcijfers.

Easyjet boekte voor het eerst in zijn bijna zevenjarige bestaan een winst in het eerste halfjaar van zijn gebroken boekjaar dat traditioneel zwak is omdat het vakantieseizoen nog moet aanbreken. De winst kwam in de zes maanden tot 31 maart uit op 1 miljoen pond sterling (1,6 miljoen euro) tegen een verlies van 10,3 miljoen pond in dezelfde periode vorig jaar. De omzet ging hard omhoog, van ,8 miljoen naar 193,9 miljoen pond.