AMERSFOORT - Voedingsconcern Nutreco verkoopt zijn varkensvleesbedrijf Hendrix Meat Group aan Best Agrifund voor een bedrag van 75 miljoen euro. Partijen zijn het hierover in principe eens geworden. Dat heeft Nutreco maandag bekendgemaakt.

Hendrix Meat Group produceert varkensvleesproducten en levert onder meer aan supermarkten in de Benelux. Het bedrijf (1100 werknemers) draait een omzet van 450 miljoen euro per jaar. De verkoop levert Nutreco een boekwinst op. Hoeveel is nog niet duidelijk.

Recent maakte Nutreco bekend de vestiging van Hendrix in Hoogeveen te gaan sluiten, ten koste van 58 volledige arbeidsplaatsen. Twee andere vestigingen nemen het werk over. De bedoeling is om 28 werknemers te herplaatsen. Het sluiten van Hoogeveen blijft gehandhaafd.

Best Agrifund neemt de voltallige directie van Hendrix over, evenals alle werknemers. Het concern, met het hoofdkantoor in Best, is met een jaaromzet van 6 miljard euro en wereldwijd 14.000 werknemers een van de grootste vleesverwerkende bedrijven in Europa.