Het cabinepersoneel van Lufthansa gaat zijn staking op maandag uitbreiden naar de luchthaven van München. 

Dat liet de vakbond voor cabinepersoneel UFO zondag weten.

Het cabinepersoneel legde vrijdag en zaterdag het werk neer, maar dat was op de luchthavens van Frankfurt en Düsseldorf. Daar komt nu dus München bij.

Door de staking van het cabinepersoneel van Lufthansa op maandag vallen 929 vluchten uit en worden 113.000 reizigers geraakt. Dat liet de Duitse luchtvaartmaatschappij zondag weten.

Op alle vluchten die landen of starten op die vliegvelden zal het cabinepersoneel het werk stilleggen, aldus UFO. Zondag wordt een pauze ingelast bij de stakingen.

Lufthansa heeft al honderden vluchten moeten schrappen vanwege de acties, waardoor vele duizenden reizigers werden gedupeerd.

Video: Staking Lufthansa treft duizenden reizigers

Staking Lufthansa uitgebreid naar München
Staking Lufthansa uitgebreid naar München

Kostenbesparingen

De stewards en stewardessen van de Duitse luchtvaartmaatschappij verzetten zich tegen kostenbesparingen die Lufthansa via een nieuwe cao wil afdwingen.

De luchtvaartgroep kreeg de afgelopen anderhalf jaar al vaker te maken met stakingen, maar dan door piloten. Ook zij zien nieuwe bezuinigingen op de arbeidsvoorwaarden niet zitten.

Mogelijk kan nog de hele week worden gestaakt bij Lufthansa. Volgens UFO is er sinds donderdag geen contact meer geweest met de luchtvaartmaatschappij.

De bond stelt er alles aan te hebben gedaan om een staking te voorkomen, maar dat er nu geen andere optie meer is. Het kan de langste staking door het cabinepersoneel van Lufthansa ooit worden.

Om gestrande reizigers te kunnen opvangen, heeft Lufthansa duizenden hotelkamers geboekt. Ook kregen passagiers treinkaartjes aangeboden of kregen ze mogelijkheid om met andere maatschappijen te vliegen.