De banken die de beursgang van ABN Amro in goede banen moeten leiden, zijn ontevreden over de beloning die zij hebben geaccepteerd.

Dat schrijft Het Financieele Dagblad donderdag.

De banken ABN Amro, Morgan Stanley en Deutsche Bank is een beloning van 4,5 miljoen euro in het vooruitzicht gesteld. Doordat de bankiers hiermee hebben ingestemd, zijn zij bang dat de overheid bij vergelijkbare toekomstige opdrachten ook verwacht dat dit tegen een ongebruikelijk lage beloning gebeurt.

Het FD schrijft dat een enkeling zelfs spijt heeft van het accepteren van het mandaat voor de beursgang, omdat niet alleen de staat in de toekomst zou willen profiteren van de afgesproken prijs.

“We zijn echt te ver gegaan”, citeert de krant een anonieme bankier. “Natuurlijk is het een grote, prestigieuze klus, maar ABN wordt nu door andere klanten tegen ons gebruikt, als argument om met de prijs te zakken.”

Het is nog niet zeker of de totale som van 4,5 miljoen euro helemaal wordt uitgekeerd. Het daadwerkelijke bedrag wordt na de beursgang door het NLFI bepaald, de stichting die de aandelen ABN Amro beheert.