Het Openbaar Ministerie vervolgt tien managers van de voormalige vastgoedtak van SNS, Property Finance. Het OM verdenkt de medewerkers van onder meer betrokkenheid bij omkoping en valsheid in geschrifte.

Dat maakt het OM dinsdag bekend. 

Met vijf verdachten is voor in totaal bijna 500.000 euro geschikt. Ook werden er taakstraffen uitgedeeld, wat volgens een persbericht van het OM "een passende en evenwichtige afdoening" is. 

Het gaat daarbij om managers die verweten wordt steekpeningen van in totaal 2,3 miljoen euro te hebben betaald aan de hoofdverdachten in het onderzoek.

De hoofdverdachten, voormalig directielid Buck G. en Pieter G., zouden deze steekpenningen in ontvangst hebben genomen. In ruil voor het geld zouden de andere verdachten aanstellingen zijn aangeboden bij SNS Property Finance. De verdachten hadden volgens het OM moeten weten dat SNS hiervan niet op de hoogte was. 

De fraudezaak bij het onderdeel Property Finance kwam in februari 2012 naar buiten. In maart 2013 werd een aantal oud-medewerkers van de vastgoedtak opgepakt op verdenking van omkoping in georganiseerd verband, oplichting en witwassen.