China zal naar verwachting de komende drie tot vijf jaar telkens 6 tot 7 procent economische groei blijven vertonen volgens voorspellingen van Yi Gang, vicepresident van de Chinese centrale bank.

Dat zei Yi Gang zaterdag op een conferentie in Peking.

Met de opmerking lijkt de hooggeplaatste bestuurder investeerders ervan te willen overtuigen dat China voorlopig harder blijft groeien dan veel andere grote gevestigde landen.

De groei van de Chinese economie is al enige tijd aan het afzwakken. Om de vlucht van de bedrijvigheid in het land niet te veel te laten inzakken heeft de Chinese centrale bank vrijdag de rente opnieuw verlaagd. Dat is al de zesde keer in minder dan een jaar tijd.

Laagste peil

Peking mikt voor heel 2015 op een groei van 7 procent. Volgens de officiële Chinese statistieken zwakte het groeitempo vorig kwartaal af naar 6,9 procent, waarmee het laagste peil sinds de eerste drie maanden van 2009 werd bereikt. Met 7 procent zou de groei in het hele jaar de kleinste zijn sinds 1990.

Buiten China worden veel vraagtekens gesteld bij de Chinese cijfers. Veel economen gaan ervan uit dat de groei in China lager ligt dan de overheid meldt.