AMSTERDAM - Scott McGregor, huidig topman van de halfgeleiderdivisie van Philips vertrekt bij Philips om "persoonlijke redenen". Dit zegt een woordvoerder van het electronicaconcern woensdag tegen Dow Jones Nieuwsdienst.

Vanmiddag maakte Philips bekend dat Frans van Houten is benoemd tot nieuwe topman van de halfgeleider-divisie en Rudy Provoost tot eerste man van de divisie Consumentenelektronica.

McGregor "heeft aangegeven terug te willen naar de Verenigde Staten", aldus de woordvoerder. Hij wil niet ingaan op de vraag wanneer McGregor zijn wens heeft aangegeven of wanneer het contract van de topman af zou lopen.

Volgens de zegsman is er "geen enkele relatie" tussen het vertrek van de topman van de divisie en verwachtingen van analisten. Die houden er rekening mee dat Philips aanstaande vrijdag, wanneer het een bijeenkomst voor analisten organiseert, de prognose voor de halfgeleiderdivisie moet verlagen. Dit in navolging van sectorgenoten.

Het elektronicaconcern verwacht momenteel nog een laag enkelcijferige groei van de omzet van de chip-divisie in het derde kwartaal van 2004.

De woordvoerder wil ook niet ingaan op de vraag of Philips deze prognose moet verlagen of handhaaft. "We praten vandaag alleen over het vertrek van McGregor en niet over de outlook."

Evenmin wil de woordvoerder zeggen of Philips gecommitteerd blijft aan de halfgeleiderdivisie.