DEN BOSCH - Een negental aandeelhouders van Laurus is maandag naar de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam gestapt. Zij vragen het gerechtshof onder meer de overname van het supermarktconcern door de Franse branchegenoot Casino stop te zetten.

Dat heeft Laurus maandagavond bekendgemaakt. Verder willen de aandeelhouders dat het beleid, dat het bedrijf vanaf januari 2000 heeft gevoerd, wordt onderzocht. Daarnaast moet volgens hen waarnemend directievoorzitter J. Hessels het veld ruimen. Zij vragen om schorsing van de huidige Raad van Commissarissen.

Volgens een woordvoerster van Laurus is het supermarktconcern per e-mail op de hoogte gesteld van de gang naar de Ondernemingskamer. "Wij hebben het ter kennisgeving aangenomen en wachten op meer informatie, voordat we commentaar gaan geven."

Volgens de zegsvrouw zijn de negen aandeelhouders acht particulieren die in België wonen, en één Antiliaanse vennootschap. "Gezamenlijk moeten ze niet meer dan 1 procent van de aandelen in handen hebben."