Elektronicaketen Dixons is failliet verklaard. Dat geldt ook voor een aantal zusterbedrijven die eveneens onder de paraplu van retailer BAS Group vallen, zoals computerverkoper MyCom. 

Dat heeft curator Jan Padberg dinsdag aan het personeel laten weten.

Eind september maakte BAS Group al bekend dat voor de betreffende winkelformules uitstel van betaling was gevraagd en verleend. Het faillissement was volgens de curator "een noodzakelijke stap" om te voorkomen dat de schulden verder zouden oplopen.

Ook nu de winkelbedrijven failliet zijn verklaard, blijven de vestigingen gewoon open. De curator heeft naar eigen zeggen goede hoop dat voor een deel van de activiteiten een doorstart mogelijk is. "U kunt daaraan bijdragen door uw werkzaamheden te blijven uitvoeren", schrijft hij aan het personeel.

Van de betreffende winkelformules is elektronicaketen Dixons, die in 1975 is opgericht, veruit de grootste. Bij dat bedrijf werken circa 650 medewerkers verdeeld over 88 winkels. Bij computer-, hard- en softwarewinkel MyCom staan 350 medewerkers op de loonlijst, verdeeld over 38 winkels.