De Britse Labourpartij heeft Nobelprijswinnaar Joseph Stiglitz en de bekende schrijver en econoom Thomas Piketty tot leden van een economisch adviespanel benoemd.

De partij onder de nieuwe leider Jeremy Corbyn hoopt met deze benoeming haar economische geloofwaardigheid te versterken.

Corbyn werd eerder deze maand benoemd tot leider van Labour en staat bekend als een linkse radicaal. Binnen de top van Labour bestaan grote zorgen dat de partij onder Corbyn een te linkse koers gaat varen, waardoor veel kiezers Labour zullen mijden.

De Amerikaan Stiglitz kreeg in 2001 de Nobelprijs voor Economie en is criticus van globalisering. Piketty schreef de bestseller Kapitaal in de 21e eeuw, waarmee de Fransman een symbool werd van de strijd tegen economische ongelijkheid.

Adviespanel

Het panel zal verder bestaan uit een voormalig beleidsmaker van de Britse centrale bank en een aantal hoogleraren. Volgens Labour zal het adviespanel bijdragen aan de ontwikkeling van een links-radicaal, maar pragmatisch en haalbaar economisch beleidsprogramma voor Groot-Brittannië.