De wereldwijde staalproductie is afgelopen maand met 3 procent gedaald in vergelijking met augustus 2014.

Dat maakte brancheorganisatie World Steel Association (WSA) maandag bekend. De totale productie van de 65 aangesloten landen bij de associatie kwam uit op 132 miljoen ton staal.

China bleef veruit de grootste staalproducent. Het land produceerde 3,5 procent minder staal dan een jaar eerder maar nam met 66,9 miljoen ton bijna de helft van het totaal voor zijn rekening.

Japan produceerde 8,8 miljoen ton, 5,8 procent minder dan dezelfde maand een jaar eerder. In de VS werd met 7 miljoen ton krap 10 procent minder staal geproduceerd op jaarbasis.

Duitsland 

In Duitsland werd juist meer geproduceerd. Het land was goed voor 3,4 miljoen ton, 10,7 procent meer dan in augustus 2014. Ook in Italië werd iets meer staal geproduceerd. In Frankrijk lag de productie juist weer een fractie lager.

Ook de daling van 11,8 procent in Turkije was aanzienlijk. Evenals de min van 6,2 procent van Iran. Rusland produceerde 3,2 procent minder staal, terwijl Oekraïne juist een plus zag van 8,6 procent.

Bezettingsgraad

De wereldwijde bezettingsgraad (de werkelijke productie ten opzichte van de productiecapaciteit) van 68 procent was 3,6 procentpunt lager dan in augustus 2014. Ten opzichte van een maand eerder viel de bezettingsgraad 0,4 procentpunt lager uit.