De werkloosheid onder 25- tot 45-jaren is in de afgelopen drie maanden sneller gedaald dan de werkloosheid onder 45-plussers.

Dat blijkt donderdag uit gegevens van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

In de afgelopen drie maanden is de werkloosheid onder de groep van 25 tot 45 jaar relatief sterk gedaald van 5,7 procent naar 5,4 procent. Het percentage was onder die groep ook het laagst. In dezelfde periode zakte het werkloosheidspercentage onder 45-plussers van 6,5 naar 6,4 procent.

De jeugdwerkloosheid kwam uit op 11,2 procent. Dat is een iets hoger percentage dan drie maanden geleden, maar tegelijkertijd lager dan een jaar eerder (12,4 procent).

6,8 procent

De werkloosheid van alle leeftijdsgroepen kwam in augustus uit op 6,8 procent. Dat percentage is bijna even hoog als in juli. In augustus hadden in totaal 604.000 mensen geen werk. Dat zijn er dertienduizend meer dan in de drie maanden daarvoor. In die maand hadden iets meer mannen dan vrouwen geen werk.

Er zijn in de laatste drie maanden twaalfduizend werkenden bij gekomen. In augustus had 65,5 procent van alle 15- tot 75-jarigen een betaalde baan. Dat komt neer op 8,3 miljoen mensen. In deze groep zijn mannen in de meerderheid (4,5 miljoen).

Werkloosheid

Bron: CBS© NU.nl/Jerry Vermanen

WW

In augustus kregen bijna 420.000 mensen een WW-uitkering. Dat waren er nagenoeg evenveel als in juli. Het aantal WW-uitkeringen lag wel 2,5 procent lager dan in augustus vorig jaar.

Zoals gebruikelijk was er in de zomermaanden een toename in het aantal WW-uitkeringen voor mensen die werkzaam waren in het onderwijs. Maar die piek wordt steeds groter.

Ww-ontvangers