Onderwijspersoneel krijgt deze maand niet de beloofde 500 euro bruto bovenop het salaris. Ook de toegezegde loonsverhoging van 5,05 procent over dit en volgend jaar staat op losse schroeven.

''Het kabinet heeft allemaal loze beloften gedaan'', zegt de Algemene Onderwijsbond (AOb).

In juli van dit jaar werd bekend dat de in totaal zestigduizend rijksambtenaren, personeel bij de politie, douane, Defensie en in het onderwijs en de rechterlijke macht na vier jaar op de nullijn eindelijk een loonsverhoging krijgen.

Naast de loonsverhoging zou iedereen in september, ongeacht salaris en functie, 500 euro krijgen als goedmakertje voor het lange wachten.

''In het onderwijs moet de cao echter nog gesloten worden, de overleggen moeten zelfs nog beginnen. Het kan dus nog wel maanden duren voordat er iets beklonken is'', aldus een woordvoerder van de AOb. ''Dus die 500 euro komt zeker deze maand niet.''

Loonsverhoging

AOb vraagt zich ook af of de loonsverhoging wel mogelijk is. ''In november beslist het pensioenfonds ABP hoeveel premie er vrijvalt om door te sluizen naar de werknemers. Pas als dat duidelijk is, wordt duidelijk of de loonsverhoging gehaald kan worden.''

De vakbond laat vrijdag weten de komende tijd actie te gaan voeren voor een betere cao. Er wordt met de leden overlegd hoe die acties het beste eruit kunnen zien.