Omdat de wereldeconomie de komende twintig jaar groeit en luchtvaartmaatschappijen tienduizenden nieuwe vliegtuigen zullen kopen, zijn er in de luchtvaartsector meer dan een miljoen nieuwe mensen nodig.

Dat schrijft de Amerikaanse vliegtuigbouwer Boeing donderdag in een vooruitzicht op de luchtvaartindustrie tussen 2015 en 2034.

Boeing verwacht dat er in die periode 558.000 nieuwe commerciële piloten in de luchtvaart nodig zijn en 609.000 nieuwe vacatures voor onderhoudspersoneel.  

Vooral in de Aziatisch-Pacifische regio groeit de vraag naar werknemers hard, denkt Boeing. De komende twee decennia is dat deel van de wereld goed voor 40 procent (464.000 personen) van de wereldwijde vraag naar nieuw personeel. Dat is meer dan Europa (101.000) en Noord-Amerika (113.000) samen.  

Personeel in luchtvaart

De vraag naar personeel blijft in het Midden-Oosten achter. Boeing denkt dat daar 66.000 nieuwe piloten en monteurs nodig zijn. De laatste jaren maken maatschappijen uit die regio zoals Qatar Airways en Etihad juist een enorme opmars.

Volgens Boeing wordt de nieuwe generatie vliegtuigen de komende twintig jaar betrouwbaarder en zijn er minder onderhoudsbeurten nodig. Ondanks dat hierdoor minder mensen in de sector nodig zijn, zal de vraag naar personeel alsnog groot zijn.