AMSTELVEEN - KLM vervoert voorlopig geen waardezendingen meer via de internationale luchthaven van Johannesburg in Zuid-Afrika. De luchtvaartmaatschappij heeft deze maatregel genomen, nadat een groep gewapende mannen vrijdag had geprobeerd een kostbare lading te roven uit een KLM-toestel op het vliegveld van Johannesburg.

Het is nog onduidelijk hoelang de waardetransporten naar en van Johannesburg worden opgeschort, aldus zondag een KLM-woordvoerder. Het luchtvaartbedrijf heeft een afvaardiging naar Zuid-Afrika gestuurd om te praten over de gevolgen van de roofoverval.

"We willen voor onze klanten zekerstellen dat ze niet het risico lopen dat hun zendingen verloren gaan'', aldus de zegsman. "We kunnen niet hebben dat transporten in de toekomst nog eens geraakt worden door dit soort acties.''

Het vliegtuig van KLM werd vrijdag in Johannesburg overvallen tijdens het uitladen. Bij de overval raakten drie politiemannen gewond en de daders wisten te ontkomen. KLM maakt niet bekend of zij iets buit hebben gemaakt. Volgens de politie in Zuid-Afrika gingen de overvallers er met lege handen vandoor. Naar verluidt, hadden zij het voorzien op goud en diamanten.