De Amerikaanse aandelenmarkten sloten donderdag toch met forse winsten dankzij een opwaartse bijstelling van de economische groei in de VS in het tweede kwartaal. 

Bij het ingaan van het laatste handelsuur trapten beleggers nog flink op de rem, mogelijk door onzekerheid over het effect van de sterkere groei op het rentebeleid van de Federal Reserve.

Een uur voor de openingsbel werd bekendgemaakt dat de Amerikaanse economie in het tweede kwartaal met 3,7 procent is gegroeid, waar aanvankelijk een expansie van 2,3 procent werd gemeld. De president van de Federal Reserve Bank in New York zei woensdag dat de kans op een renteverhoging in september is geslonken vanwege de recente onrust op de financiële markten. De sterkere groei brengt een verhoging echter juist weer dichterbij.

Volgens handelaren maakten marktpartijen zich ook enigszins zorgen over China, waar de beurzen donderdag na een zeer grillige handelssessie hoger sloten. De afgelopen weken, tot en met afgelopen dinsdag, leden de Chinese indices zware verliezen.