ROTTERDAM - Justitie heeft vrijdag bouwbedrijf Heijmans gedagvaard. Van de Brabantse bouwer moet het wegenbouwonderdeel Heijmans Infrastructuur voor de rechtbank verschijnen, evenals drie medewerkers.

Dat heeft Heijmans vrijdag bekendgemaakt. De dagvaardingen houden verband met de bouwfraudezaak die in november 2001 in de openbaarheid kwam. Sindsdien heeft het Openbaar Ministerie gewerkt om de zaak rond te krijgen.

Een van de gedagvaarde medewerkers is bestuurslid Ton Stuifzand. Deze heeft naar aanleiding van de dagvaarding besloten voorlopig zijn functie neer te leggen. De twee andere medewerkers waren indertijd directeur bij de wegenbouwpoot. Heijmans heeft zijn medewerkers juridische steun toegezegd. De eerste zitting in de bouwfraudezaak is op 5 oktober in Rotterdam.

BAM

Ook BAM heeft dagvaardingen binnen. Die betreffen twee medewerkers en de regionale wegenbouwdivisie BAM NBM Noordwest. De medewerkers zijn een voormalig bedrijfsleider en de regiodirecteur.

Op 5 oktober volgt nog geen inhoudelijke behandeling van de fraudezaak, maar gaat het om het vaststellen van de te volgen procedure.

De advocaat van directeur Henk Koop en diens bedrijf Koop Tjuchem wil nog geen commentaar geven. Klokkenluider A. Bos was hier werkzaam en zijn schaduwboekhouding was gebaseerd op de activiteiten van dit bedrijf. Henk Koop is ook verhoord door de parlementaire enquêtecommissie naar de bouwfraude. Het is nog niet duidelijk hoeveel en welke medewerkers van Koop moeten verschijnen