AMSTERDAM - Werknemers worden steeds vaker beloond op basis van prestaties. Dat meldt het AD. Volgens het Nationaal Beloningsonderzoek van de Human Capital Group komt de automatische loonsverhoging steeds minder vaak voor. Bij hoge prestaties volgt een hoge beloning. Als de resultaten uitblijven krijgt de werknemer alleen het basisloon. Verder blijkt uit het onderzoek dat de brutolonen ondanks de malaise gemiddeld met 3,3 procent zijn gestegen. Voor 2005 worden nauwelijks loonstijgingen verwacht.

Ook de pensioenregelingen zijn aan het veranderen. Eerst was de eindloonregeling, waarbij het pensioen gebaseerd is op het laatst verdiende loon, de regel. Tegenwoordig is de middenloonregeling, een pensioen op basis van het gemiddeld verdiende salaris, steeds meer in opmars.

Het slechte economische klimaat heeft nog geen invloed op de extra voorzieningen als de mobiele telefoon en de auto van de zaak. Dat is volgens de onderzoekers pas over een paar jaar te merken omdat auto's voor minimaal drie jaar geleased moeten worden.