Het lukt niet een koper te vinden voor Building Services van Imtech. De curatoren van het internationale installatiebedrijf Imtech hebben faillissement aangevraagd voor dit onderdeel bij de rechtbank in Rotterdam. 

Dat zegt FNV-bestuurder Jan Meeder dinsdag te hebben gehoord van de curatoren. De curatoren kunnen nog niet reageren, liet hun woordvoerder dinsdagavond weten.

Ontslag

Bij Building Services werken volgens Meeder 1.200 mensen. Hen wacht ontslag als de rechtbank het faillissement verleent. ''Dat is het slechtste scenario. Iedereen staat op straat en is afhankelijk van een eventuele doorstart'', aldus de vakbondsman.

Ook vakbond CNV heeft de failissementsaanvraag vernomen via de curatoren van Imtech. "Na een paar dagen van goed nieuws rond Imtech, met geslaagde verkopen, is dit een zeer triest moment. Dit massa-ontslag komt keihard aan", zegt de vakbond in eerste reactie. "We zijn tevreden dat de curatoren door snel handelen veel werkgelegenheid in Nederland hebben kunnen behouden. Maar voor de overige 1.200 werknemers is dit een bittere pil."

Bouwcrisis

Building Services is onderdeel van Imtech Nederland. Het onderdeel heeft sterk te lijden gehad van de bouwcrisis. Wat een faillissement betekent voor de lopende projecten, is onduidelijk.

Voor de overname van twee andere onderdelen van Imtech Nederland (Industrial Services en Industry International) is wel veel belangstelling, zegt Meeder. Bij elkaar tellen deze onderdelen circa 1.300 werknemers.