Tsipras ziet economische schade Griekenland als herstelbaar

De economische schade die Griekenland heeft geleden in de laatste maanden is herstelbaar. 

Dit zegt de Griekse premier Alexis Tsipras in een interview met het Griekse radiostation Sto Kokkino, aldus de Griekse krant Kathimerini

Onder andere door de kapitaalcontroles die de regering in moest stellen kwam de economie kort op zijn gat te liggen. Voor dit jaar wordt een krimp van de economie verwacht, terwijl eerder in het jaar nog de verwachting was dat de Griekse economie zou groeien 

Tsipras zegt verder dat hij er vertrouwen in heeft dat de Griekse regering binnenkort schuldverlichting krijgt van de schuldeisers. Hij verwacht dat in november er al mogelijk schuldhulp komt, na een eerste controle van het hervormingsprogramma dat Griekenland moet uitvoeren. 

Dissidenten 

Hij bekritiseert ook de dissidenten binnen zijn eigen partij. Zij zouden de uitslag van het eerder gehouden referendum hebben willen manipuleren. 

"Het Griekse publiek stemde 'nee' tegen een slechte overeenkomst, ze stemden niet voor een vertrek uit de euro", aldus de premier. "Sommige mensen proberen het resultaat te manipuleren". 

Hij zegt verder dat hij geen spijt heeft van de onderhandelingen in de afgelopen vijf maanden met de schuldeisers van het Zuid-Europese land.

Lees meer in het dossier

Lees meer over:
Tip de redactie