ECB akkoord met heropenen beurs van Athene

De Europese Centrale Bank (ECB) heeft goedkeuring gegeven aan de Griekse aandelenbeurs om na een maand de deuren weer te openen en de handel te hervatten.

Dat bevestigt een woordvoerster van de beurs in Athene dinsdag, na berichtgeving door persbureau Reuters.

De handel zal worden hervat na een ministerieel besluit van het Griekse ministerie van Financiën. Mogelijk gaat de beurs woensdag weer open, volgens de bron van Reuters. Naar verwachting wordt de handel niet in een keer volledig vrijgegeven.

Er gelden nog wel restricties als de Athens Stock Exchange (ASE) weer opengaat, alleen lokale investeerders zouden mogen handelen.

Er zijn sinds de sluiting van de beurs op 29 juni strenge kapitaalrestricties ingevoerd. Zo bleven ook de banken in Griekenland drie weken dicht nadat de ECB in eerste instantie de noodkredieten niet wilde verhogen.

De banken zijn sinds 20 juli weer open, maar er geldt nog wel een opnamelimiet van 420 euro per week voor iedere rekening.

Nu er een akkoord op hoofdlijnen is over een derde noodpakket van maximaal 86 miljard euro, heeft de financiële sector weer iets meer lucht gekregen.

Lees meer over:
Tip de redactie