Bij verzekeraar Achmea stapt een bestuurslid op in verband het voortduren van een zaak over mogelijk gerommel bij huurovereenkomsten van fitnesscentra in 2007. 

Het gaat om Jeroen van Breda Vriesman. Hij trad in september vorig jaar al tijdelijk terug in afwachting van de resultaten van het onderzoek dat het Openbaar Ministerie naar de affaire is begonnen.

''Vanwege de inmiddels verstreken tijd en de onzekerheid over de termijn waarop de zaak wordt afgerond, zijn de raad van commissarissen en Jeroen van Breda Vriesman overeengekomen dat hij zijn functie neerlegt'', liet Achmea vrijdag weten.

Onvermijdelijk

Van Breda Vriesman was destijds als directievoorzitter van de divisie Zorg eindverantwoordelijk voor de fitnesscentra. Achmea heeft de kwestie begin vorig jaar zelf voorgelegd aan de Belastingdienst. De raad van commissarissen van de verzekeraar betreurt de gang van zaken, maar beschouwt het vertrek van de bestuurder als "onvermijdelijk''.

Het is nog niet bekend wie de opvolger van Van Breda Vriesman wordt. Er vonden recent meer bestuurswijzigingen plaats bij Achmea.

In mei werd bekend dat Danny van der Eijk na een verlof van enkele maande maanden ''om zijn accu op te laden'' niet meer terug zou keren. In juni benoemde Achmea Bianca Tetteroo als lid van de raad van bestuur. En Roelof Konterman, die al sinds 2013 in het bestuur zit, promoveerde vorige maand tot vicevoorzitter.

Sluiten

Vorig jaar besloot Achmea twaalf fitnesscentrate sluiten, daardoor gingen 126 voltijdbanen verloren. De verloren arbeidsplaatsen raken in totaal 450 werknemers, vooral parttimers. 

De problemen met de Health Centers waren al langer bekend bij de directie, er worden al jaren sterke verliezen gemaakt.