KLM gaat nieuwe herstructureringen aankondigen in september, om het bestaande kostenbesparingsprogramma van 700 miljoen euro te versnellen. Dat zegt topman Pieter Elbers vrijdag in The Wall Street Journal.

De bestuurder noemde het in de krant ''een logische benadering'' om de beoogde besparingen al te bereiken in 2018, twee jaar eerder dan gepland.

Hij gaf in dat verband aan met nieuwe initiatieven te komen. Woensdagavond bereikte het bedrijf nog een akkoord met de pilotenvakbond over een nieuwe cao. ''Maar dit is niet het eindstation'', aldus Elbers.

Loon

In het akkoord werd onder meer afgesproken dat de piloten de komende drie jaar afzien van loonsverhoging. Ook wordt de pensioenleeftijd verhoogd van 56 naar 58 jaar en gaan piloten meer vlieguren maken. De structurele besparing op jaarbasis bedraagt ruim 100 miljoen euro.

Operationeel directeur René de Groot sprak van een "historisch akkoord", onder meer omdat nu met alle bonden een overeenkomst is gesloten. KLM praat al tijden met de piloten over nieuwe arbeidsvoorwaarden.