Warenhuisconcern V&D zet verschillende directieleden uit hun functie. Uiteindelijk moeten er vier directieleden overblijven.

Dat meldt RTL Z op basis van interne stukken.

Op dit moment zijn er nog negen directieleden.

Volgens het warenhuisconcern is van een ontslagronde echter geen sprake. De vijf worden ondergebracht in een apart managementteam.

"De holdingdirectie bestond uit negen man. Die groep wordt nu opgesplitst door vijf van hen onder te brengen in een apart managementteam", aldus de zegsman.

RTL Z meldde eerder dat V&D fors snoeit in de directie als onderdeel van de reorganisatie bij het in zwaar weer verkerende warenhuisconcern. De directieleden voor HR, Logistiek, E-commerce, IT en Marketing zouden moeten verdwijnen.

Purmerend

De woordvoerder ging ook in op een meningsverschil met de huurbaas van de vestiging in Purmerend. ''We waren in gesprek over het teruggeven van een deel van het winkeloppervlak in ruil voor huurverlaging, maar opeens werd daarvan afgezien. De huurbaas wilde een deel van de ruimte gebruiken voor de komst van een supermarkt''.

Mogelijk komt het op enig moment tot juridische stappen tegen de huurbaas in Purmerend, voegde de zegsman er aan toe. ''V&D heeft een contract voor onbepaalde tijd''.

Tijdlijn V&D

© NU.nl/Jerry Vermanen