AMSTERDAM - Dexia Bank is van mening dat Aegon in 2000 cruciale informatie heeft achtergehouden bij de verkoop van dochter Labouchere aan Dexia. Dat meldt het Financieele Dagblad dinsdag.

Vlak voor de transactie zou de top van Labouchere door eigen huisjuristen gewaarschuwd zijn voor collectieve acties van beleggers omdat handtekeningen van echtgenoten op contracten ontbreken, zeggen diverse bronnen die stukken uit de lopende rechtszaak kennen tegen het dagblad.

Op 25 augustus bepaalde de rechter in Amsterdam dat deze handtekening voor aandelenleasecontracten noodzakelijk is. Beleggers kunnen hierop om vernietiging van de contracten vragen.

Dexia blijft echter, net als Aegon, van mening dat een tweede handtekening niet nodig is. Dexia vindt wel dat Aegon had moeten vertellen dat het risico van vernietiging van de contracten is besproken op het hoogste niveau. Aegon ontkent dat essentiële informatie is verzwegen.

De kwestie heeft betrekking op aandelenlease-producten die enkele jaren geleden werden aangeboden door Labouchere. Beleggers konden met geleend geld aandelen kopen. In advertenties werden mooie rendementen in het vooruitzicht gesteld, mits op het moment van aflossing van de lening de koersen zouden zijn gestegen. Met de neergang van de beurzen liep het overgrote deel van de contracten echter af met een schuld.