Werkgevers en vakbonden maken vaker ''vernieuwende'' afspraken in cao's. Zo staat inmiddels in acht op de tien nieuwe cao's afspraken om werknemers tot een hogere leeftijd aan het werk te kunnen houden.

Dat meldde werkgeversvereniging AWVN dinsdag in haar maandbericht juni over het cao-seizoen.

De organisatie adviseert werkgevers over arbeidsvoorwaarden en is als zodanig betrokken bij het merendeel van alle 900 Nederlandse cao's en arbeidsvoorwaardenregelingen.

Gestegen is ook het aantal afspraken over werk met mensen die wegens een handicap op achterstand staan bij het vinden van een baan. Het gaat dan vooral om Wajongers (jonggehandicapten). Meer dan de helft van de 159 cao's die dit jaar tot nu toe zijn afgesloten, bevat zo'n afspraak. In het eerste halfjaar van 2014 lag het percentage op 33.

In de maand juni kwamen 23 cao's tot stand. Vergeleken met voorgaande maand werden bijna 10 procent meer afspraken gemaakt over opleidingen, mantelzorg en het verminderen van 'ontziemaatregelen'. Bij het laatste gaat het om leeftijdsvoordelen voor oudere werknemers, zoals seniorendagen.

De gemiddelde loonstijging in de vorige maand afgesloten cao's is 1,5 procent. Dat is gelijk aan het jaargemiddelde tot nu toe.