Door de ophef over de omstreden uitspraken van werkgeversvoorman Hans de Boer deze week, heeft de Sociaal-Economische Raad (SER) de grote raadsvergadering die op vrijdag gepland stond, uitgesteld naar augustus.

Dit komt doordat vakbond FNV heeft aangegeven uit protest toch niet naar de vergadering te komen, bevestigde een woordvoerster van de SER na berichtgeving van de NOS. De bond is één van de belangrijkste partijen in het polderoverleg.

De Boer zei woensdag in de Volkskrant dat veel bijstandsgerechtigden aan het werk gezet kunnen worden. ''Al die labbekakken die hier in een uitkering zitten, die moeten aan het werk'', stelde hij.

Die opmerkingen schoten bij FNV, en ook bij veel politici, in het verkeerde keelgat. De Boer bood later op de dag zijn excuses aan voor de felle bewoordingen die hij had gebruikt.

De SER is het belangrijkste adviesorgaan van het kabinet op sociaaleconomisch gebied. Het bestaat uit werkgevers, vakbonden en onafhankelijke kroonleden. Vrijdag staat ook nog een kleinere bestuursvergadering op de agenda bij de SER. Die gaat wel gewoon door.