De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal meer gegroeid dan eerder gemeld. In de eerste drie maanden van dit jaar groeide de economie met 0,6 procent.

Dit meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag. Eerder werd nog een groeicijfer van 0,4 procent gemeld. 

Vergeleken met een jaar eerder groeide de economie in het eerste kwartaal met 2,5 procent. Volgens de eerste berekening was dat nog 2,4 procent. 

Ten opzichte van de eerste berekening blijken vooral de investeringen en de consumptie van huishoudens hoger uit te vallen. Onder andere uit aanvullende cijfers van de detailhandel en de dienstverlening blijkt dat de consumptie meer steeg dan eerder gemeld.

De groeicijfers over de tweede helft van 2014 zijn eveneens licht naar boven bijgesteld. In het derde en vierde kwartaal nam de omvang van de Nederlandse economie met achtereenvolgens 0,4 en 0,9 procent toe, waar eerder 0,3 en 0,8 procent waren gemeld. De cijfers over de eerste twee periodes van vorig jaar zijn niet veranderd.

Hoewel de economische groei toeneemt, lijkt de arbeidsmarkt stil te liggen. De werkgelegenheid lag op hetzelfde niveau als in het vierde kwartaal van 2014, terwijl bij een eerdere raming nog een toename met 6000 banen werd gemeld.

In vergelijking met het eerste kwartaal van 2014 nam de werkgelegenheid in de eerste drie maanden van dit jaar wel toe. Volgens het CBS waren er 71.000 meer werknemers en zelfstandigen aan de slag. Bij de eerste berekening was dat nog een toename van 65.000.

Video: Groei sterker dan gedacht in eerste kwartaal