NEW YORK - De effectenbeurs in New York liet donderdag een gemengd beeld zien. Technologiefondsen gingen verder op de terugtocht omdat beleggers zich zorgen blijven maken over de kwaliteit van het management in de sector en de achterblijvende bedrijfswinsten. De Nasdaq-index, de graadmeter van de technologiesector, daalde met 32,66 punten (1,95 procent) op 1644,87.

De Dow-Jonesindex liet dan weer een plus, dan weer een min zien, overigens zonder grote uitschieters naar boven of beneden. Uiteindelijk slaagde de industriële graadmeter er toch in om voor de derde achtereenvolgende handelsdag hoger te eindigen. De Dow won 32,24 punten (0,32 procent) op 10.091,87 punten.

Wall Street was op zoek naar houvast om de opwaartse lijn in de vorige twee handelsdagen van de Dow met kracht te kunnen voortzetten. Aanvankelijk leek de onverwachte stijging van de fabrieksorders in maart daarvoor geschikt. Maar er kwamen donderdag ook cijfers beschikbaar over de uitgaven aan goederen als machines en computerapparatuur en die vielen tegen.

De computer-, telecom- en softwareaandelen lagen er treurig bij. Zo kreeg softwareproducent Oracle een koersverlies van 9,5 procent te verwerken. Een andere gigant die zich negatief onderscheidde, was Xerox.

Kredietbeoordeler Moody's stelde de kredietwaardigheid van deze producent van kopieermachines opnieuw neerwaarts bij. Xerox zakte met 11,9 procent.