Na een proces van anderhalf jaar hebben vakbonden en werkgeversorganisaties overeenstemming bereikt over een nieuwe bouw-cao. 

Dat melden de betrokken vakbonden en werkgeversorganisaties zaterdagochtend. De partijen moeten het akkoord nog voorleggen aan hun achterban.

De partijen benadrukken dat het een resultaat is met "plussen en minnen" voor zowel de werknemers als de werkgevers.

De collectieve voorzieningen worden gefaseerd afgebouwd, evenals de seniorendagen. Daar komt een individueel keuzebudget voor in de plaats. De cao heeft een looptijd van vijfentwintig maanden en voorziet onder meer in een loonsverhoging van 5,5 procent.

Er komt verder een aanpassing van arbeidstijdenbepalingen, zodat er meer maatwerk mogelijk wordt. Ook komen er maatregelen om de instroom van leerlingen te bevorderen. 

Ook zijn er afspraken gemaakt om de naleving van de bouw-cao te bevorderen en schijnconstructies aan te pakken. Zo wordt er een bijvoorbeeld een id-kaart voor de bouwplaats ingevoerd, die er voor moet zorgen dat er niet zomaar illegale krachten uit het buitenland kunnen worden aangenomen.

Verdedigbaar

"Er staan niet alleen maar leuke dingen in en zal voor een deel om uitleg vragen", aldus Gijs Lokhorst, onderhandelaar voor CNV Vakmensen. "Maar in het licht van de crisis en de realiteit dat de bomen niet tot aan de hemel groeien in de bouw, is dit een verdedigbaar resultaat."