De WorldExpo in 2025 naar Rotterdam halen, levert de Nederlandse economie miljarden op en is goed voor de werkgelegenheid. 

Dat zegt VNO-NCW-voorzitter Hans de Boer, die vrijdag een bezoek brengt aan de WorldExpo in Milaan om inspiratie op te doen voor het bidboek dat het evenement naar Rotterdam moet brengen.

De WorldExpo 2025 in Rotterdam levert ''zo'n 50 miljoen bezoeken op, zorgt voor een impuls voor de economie van ongeveer 40 miljard euro. En het zorgt voor 50.000 nieuwe banen, waarvan 10.000 voor jongeren'', luidt de prognose van De Boer.

''Ruim voldoende om de kosten van dit evenement, dat geschat wordt op 4 miljard euro, te rechtvaardigen'', aldus de voorman van de werkgeversvereniging. Het bedrijfsleven en de overheid zullen samen opdraaien voor deze investering.

Expo

De Expo 2015 is de 34e universele wereldtentoonstelling met als thema 'Voedsel voor de planeet, energie voor het leven'. Er zijn 145 deelnemende landen aanwezig.

Al bij zijn aanstelling vorig jaar juni noemde De Boer de WorldExpo 2025 in Rotterdam als speerpunt. Want Nederland moet ambitieuzer worden, vindt De Boer.

''Wij hebben in Nederland heel veel kennis, kunde en ervaring waar men elders in de wereld wat aan heeft. Onze kennis op het gebied van water, energie, grondstoffen, verduurzaming, voedsel en techniek kunnen we op zo’n wereldexpo in de volle breedte aan de wereld laten zien.

Het zal ook een verdere impuls zijn om innovatie te versnellen en duurzame groei en ontwikkeling in Nederland te bevorderen. Zo'n wereldexpo zet je op de kaart en vergroot je exportkansen.''