De universitaire ziekenhuizen en de vakbonden hebben een cao-akkoord bereikt voor de zeventigduizend medewerkers van universitaire medische centra.

Dat meldt vakbond FNV Zorg & Welzijn woensdag. Met de nieuwe cao, die loopt van 1 april 2015 tot 1 januari 2018, krijgen de werknemers een loonsverhoging van 3,8 procent. In 2016 krijgt iedere werknemers een eenmalige uitkering van 200 euro.

Daarnaast gaan de ziekenhuizen meer vaste contracten aanbieden. Tijdelijke en onzekere contracten zoals het nul-urencontract worden in de ban gedaan. 

Bij zware en onregelmatige avond- en weekenddiensten krijgen de werknemers een verbeterde compensatie. Vanaf 1 januari wordt het loon tijdens verlof en ziekte voor zware onregelmatige diensten ook doorbetaald. Door de koopkrachtverhoging kan dit oplopen tot honderden euro's per jaar. 

Jaren vooruit

FNV-onderhandelaar Elise Merlijn stelt dat de werknemers met de nieuwe cao weer "jaren vooruit kunnen". "Onderzoekers, verpleegkundigen, arts-assistenten en ander personeel kunnen rekenen op koopkracht en vaste banen. Dat is goed voor de medewerkers en goed voor de kwaliteit van zorg."

Ook gaan de werkgevers mensen met een arbeidsbeperking in dienst nemen. De vakbonden en werkgevers spraken af dat er dit jaar 215 mensen worden aangenomen. Eind 2018 moeten er 895 mensen extra aan de slag zijn in de universitaire ziekenhuizen. Daarna moeten er tot 2023 gegarandeerd elk jaar 179 banen bij komen.