Overleg in Brussel tussen enkele hoofdrolspelers in de Griekse schuldenkwestie gaat de nacht van woensdag op donderdag in. 

Voorzitter van de Europese Commissie Jean-Claude Juncker had de Griekse premier Alexis Tsipras uitgenodigd met de bedoeling de al maanden durende onderhandelingen over hervormingen in ruil voor financiële steun vlot te trekken. Ook Eurogroepvoorzitter Jeroen Dijsselbloem schuift aan.

Aan het begin van de avond spraken Juncker en Dijsselbloem elkaar apart. Daarna ontving de voorzitter van het dagelijks bestuur van de EU de Griekse premier. Deze twee spraken ongeveer anderhalf uur samen totdat Dijsselbloem aanschoof voor een werkdiner. Dat is nog steeds gaande. Ingewijden stellen dat het nog enige tijd kan gaan duren.

Aanvankelijk waren er berichten dat ook (vertegenwoordigers van) de andere geldschieters, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds, bij de gesprekken aanwezig zouden zijn, maar dat is niet het geval.

Op tafel liggen verschillende voorstellen. Zo ligt er een eindbod van de geldschieters, die het gedraal van Athene zat zijn. Op zijn beurt stuurde Tsipras zijn eigen voorstellen naar Brussel.