'Geldschieters akkoord over voorwaarden Griekenland'

De Europese Commissie, de Europese Centrale Bank en het Internationaal Monetair Fonds hebben een akkoord bereikt over de voorwaarden waar Griekenland aan moet voldoen om beschikking te krijgen over ruim zeven miljard euro aan noodsteun.

Dat meldt Reuters dinsdagavond.

Het akkoord zou dinsdag tot stand zijn gekomen. Maandagavond hadden de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Franse president François Hollande, EU-voorzitter Jean-Claude Juncker, ECB-president Mario Draghi en IMF-voorzitter Christine Lagarde onverwacht spoedberaad in Berlijn over Griekenland.

Het nieuwe plan zou woensdag aan Griekenland worden voorgelegd en moet een einde maken aan vier maanden van onderhandelingen.

De onderhandelingen verliepen stroef. De geldschieters willen dat Griekenland verder bezuinigt door het pensioenstelsel te hervormen. Het is nog niet duidelijk wat het akkoord precies inhoudt en of de Grieken de nieuwe voorwaarden accepteren.

Zondag uitte de Griekse premier Tsipras nog felle kritiek op de internationale schuldeisers. Zij zouden absurde eisen stellen en niet willen toegeven ondanks de enorme Griekse concessies, aldus de premier.

Zo staat Griekenland er nu voor | Dit moet u weten over een 'Grexit'

Dossier Griekenland

Lees meer over:
Tip de redactie