Er is opnieuw sprake van een tekort aan babymelkpoeder. Het tekort is een gevolg van een brand eerder dit jaar in de fabriek van Nutricia in Cuijk.

Bepaalde typen Nutrilon-babyvoeding worden hierdoor al een hele poos niet meer geleverd aan normale winkels, waardoor ouders misgrijpen in het schap.

Het betreft onder meer om een speciale variant voor baby's met een verhoogde kans op koemelkallergie, bevestigt Nutricia dinsdag na berichtgeving van de NOS.

De zuivelfabrikant verwacht de levering eind deze maand of begin volgende maand weer op orde te hebben. Voorlopig zijn sommige producten alleen via de medische groothandel te verkrijgen. Ook kan de voeding online besteld worden.

In de fabriek in het Brabantse Cuijk woedde eind februari een grote uitslaande brand. Op de vestiging werd speciale babyvoeding voor kinderen met allergieën gemaakt. Een groot deel van de productiefaciliteiten is inmiddels weer in gebruik genomen.

China

Supermarkten en drogisten hebben al een paar jaar regelmatig een tekort aan babymelkpoeder. Maar dat komt doorgaans door de grote vraag naar het poeder vanuit China. In 2008 raakten baby's vergiftigd na het drinken van babymelkpoeder van Chinese makelij.

Sinds het schandaal is er onder de Chinese ouders weinig vertrouwen in producten van eigen bodem. Sommige mensen proberen daarvan te profiteren door in Nederland en andere Europese landen pakken op te kopen en later voor veel geld door te verkopen in China.