Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
statiegeld

'Normen afschaffing statiegeld niet gehaald'

De supermarktketens voldoen volgens milieubeweging Recycling Netwerk nog steeds niet aan de voorwaarden voor het vrijgeven van statiegeld.
Door ANP

In de uitzending van het KRO-NCRV programma Brandpunt van dinsdag zegt de organisatie dat tientallen verpakkingen in supermarkten nog pvc bevatten.

Vorig jaar werd het besluit over de mogelijke afschaffing van statiegeld uitgesteld en kregen de supermarktketens een jaar extra de tijd om er voor te zorgen dat er een einde komt aan het gebruik van pvc-verpakkingen.

Recycling Netwerk, dat op dit terrein de milieubeweging vertegenwoordigt, constateert in Brandpunt dat die afspraak nog steeds niet is nagekomen. Aangezien het stoppen met pvc-verpakkingen één van de voorwaarden was om statiegeld af te kunnen schaffen, moet het statiegeld volgens Recycling Netwerk gehandhaafd blijven.

Komende maand zullen staatssecretaris Wilma Mansveld (Milieu) en de Tweede Kamer opnieuw bezien wat er moet gebeuren met het statiegeld op drankverpakkingen. Supermarktkoepel CBL was dinsdag niet bereikbaar voor commentaar.

Aanbevolen artikelen