Verzekeraar ASR verwerft alle aandelen van AXENT. Het is de bedoeling om de portefeuille en de activiteiten van AXENT op termijn volledig te integreren in de Ardanta-organisatie, een onderdeel van ASR.

Dit maakte ASR dinsdag bekend zonder financiële details te vermelden.

AXENT is een Nederlandse verzekeraar met een portefeuille van 2,2 miljoen kapitaalverzekeringen. Het had in 2014 een brutopremie-omzet van 55 miljoen euro, een eigen vermogen van 188 miljoen euro en een belegd vermogen van 1,8 miljard euro.

''De overname van AXENT en de eerder bekendgemaakte overname van De Eendragt passen binnen de strategie van ASR om haar marktpositie te verstevigen in een consoliderende verzekeringsmarkt'', aldus topman Jos Baeten van ASR ''Met deze twee complementaire overnames behoudt ASR haar sterke kapitaalspositie en wordt 3,5 miljard euro toegevoegd aan het belegd vermogen van ASR.''

Eerder deze maand maakte ASR de overname bekend van de Nederlandse pensioenverzekeraar Stichting De Eendragt Pensioen. Deze overname past volgens Baeten in het streven van ASR om zijn positie op de pensioenmarkt verder te verstevigen.