DEN HAAG - Telecombedrijf KPN wil callcenterbedrijf SNT van de beurs halen tegen een bod van 13,50 euro per aandeel. Dat hebben beide ondernemingen vrijdag bekendgemaakt. KPN heeft momenteel al meer dan de helft van de aandelen SNT in handen.

Het totale overnamebedrag komt op ongeveer 85 miljoen euro uit, dat contant wordt betaald, aldus een woordvoerder van KPN. Rabobank heeft een belang van ruim 10 pct in het callcenterbedrijf en heeft zich verplicht de SNT-aandelen te verkopen tegen de biedingsprijs.

De commissarissen en het bestuur van SNT staan achter het voornemen van KPN. De twee bedrijven verwachten de komende twee weken volledige overeenstemming te bereiken over het bod. Wanneer de aankoop rond is, wil KPN de beursnotering van SNT beëindigen.

Kostenreductie

KPN zegt een "aanzienlijke kostenreductie" in alle afdelingen van het belbedrijf te willen doorvoeren. Diensten die passen bij de activiteiten van KPN worden samengevoegd met die van KPN. Daaronder vallen de 0800-0900 informatiediensten en de conferencecall-afdelingen. "De rest wordt op termijn afgestoten", aldus de woordvoerder. Daarbij gaat het om callcenter-diensten aan derden en om marktonderzoek. Deze activiteiten zijn goed voor iets minder dan de helft van de huidige SNT-omzet van rond de 500 miljoen euro.

Volgens KPN verdwijnen er geen banen door de overname en behouden werknemers hun huidige CAO. De herstructurering die al gaande was bij SNT, zal wel worden doorgezet. Het personeelsbestand van SNT bedraagt circa 10.000.

SNT, waarvan het aandeel donderdag op 12,75 euro sloot, werd in maart 2000 naar de beurs gebracht tegen een introductieprijs van 25 euro. Het bedrijf is sinds eind 2002, onder druk van de moeilijke marktomstandigheden in de telecombranche, op zoek geweest naar een strategische partner om de krachten te bundelen.