Deutsche Bank treft voorbereidingen voor het geval het Verenigd Koninkrijk de Europese Unie verlaat, ook wel aangeduid als 'Brexit'.

Dat bevestigt een woordvoerster van de Duitse bank tegenover persbureau Reuters dinsdag.

Deutsche Bank, de een na grootste bank binnen de eurozone, heeft een werkgroep in het leven geroepen die de mogelijkheden onderzoekt om sommige bankonderdelen vanuit het Verenigd Koninkrijk (VK) naar Duitsland of ergens anders in de eurozone te halen.

Het vertrek van het VK uit de Europese Unie (EU) lijkt sinds de Britse verkiezingen van 7 mei weer iets realistischer geworden, de herkozen premier David Cameron bereidt eind 2017 een referendum voor over de kwestie.

Het volk krijgt dan de laatste stem of het land wel of geen lid moet blijven van de EU. Er lijkt vooral in Engeland veel draagkracht voor een vertrek.

De werkgroep van Deutsche Bank onderzoekt meerdere scenario's van een Brexit. Momenteel heeft de bank zestien locaties in het VK, waar iets minder dan 9.000 mensen werken.

Eind april berekenden twee Duitse denktanks dat een mogelijk vertrek de Britten bijna 5.900 euro per persoon zal gaan kosten.