Minister Henk Kamp (Economische Zaken) is blij dat de economische groei doorzet in Nederland. De groei wordt volgens hem steeds breder gedragen.

De ''goede cijfers'' van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) laten volgens hem ook zien dat bedrijven er weer vertrouwen in hebben en durven te investeren.

''Dat is een heel positief signaal, want het zijn de ondernemers waar de groei vandaan moet komen'', zegt hij woensdag in reactie op de jongste cijfers van het CBS. Daaruit blijkt dat de Nederlandse economie in het eerste kwartaal met 0,4 procent is gegroeid ten opzichte van het voorgaande kwartaal.

''De economische groei houdt aan en wordt steeds breder gedragen. Bedrijven investeren meer, de export blijft toenemen en consumenten geven meer uit. Het kabinet wil meer ruimte geven aan ondernemers door het verminderen van lasten, het aanpakken van overbodige regels en verbetering van de kredietverlening. Zo zorgen we er gezamenlijk voor dat de economie nu kan doorgroeien'', aldus een positief gestemde Kamp.

Hij wees er ook op dat er in de bouw, de zakelijke dienstverlening en de ICT sprake was van een flinke groei. Ook de woningmarkt trekt aan en de uitzendbranche presteert goed. ''Dus het gaat goed'', aldus de minister voorafgaande aan de ministerraad.