De Griekse minister van Financiën Yanis Varoufakis ontkent geruchten over zijn mogelijke vertrek. 

"Ondanks geruchten blijf ik minister van Financiën en onderhandelaar voor Griekenland in de Eurogroep", zegt Varoufakis maandag op Twitter

Eind vorige maand deden er hardnekkige geruchten de ronde dat de Griekse minister van Financiën binnenkort zou worden vervangen. De 54-jarige bewindsman zou zich slecht hebben voorbereid op de bijeenkomst van ministers van Financiën van de eurozone en daardoor zijn geloofwaardigheid hebben verloren.

De Griekse premier Alexis Tsipras heeft daarop plaatsvervangend minister van Buitenlandse Zaken Euclid Tsakalotos de leiding gegeven over de onderhandelingen met de schuldeisers. Door de veranderingen in het onderhandelinsteam is de sfeer bij de onderhandelingen verbeterd, zei de Luxemburgse minister van Financiën Pierre Gramegna maandag.

Griekenland moet woensdag 200 miljoen euro aflossen bij het Internationaal Monetair Fonds (IMF). Volgens ingewijden heeft het land daarvoor voldoende middelen beschikbaar. Het wordt voor Griekenland zonder nieuwe noodleningen echter steeds lastiger om aan zijn verplichtingen te blijven voldoen.

Volgende week komen de Europese ministers van Financiën bijeen. Varoufakis zal daar namens Griekenland aan deelnemen, maar hij zal wel worden vergezeld door Tskakalotos. 

Zo staat Griekenland er nu voor | Dit moet u weten over een 'Grexit'

Dossier Griekenland