NEW YORK - De effectenbeurs van New York is vrijdag verdeeld gesloten. Veel beleggers kozen na tegenvallende cijfers uit de bouwsector, een van de pijlers van de economie, eieren voor hun geld en verzilverden winsten van de twee voorgaande dagen.

De Dow-Jonesindex eindigde 40,08 punten (0,45 procent) lager op 8778,06. De nauwelijks gestegen inflatie in de VS had volgens analisten geen effect op de koersen. Technologieaandelen waren wel in trek. Dat kwam door computerfabrikant Dell, die donderdag nabeurs goede vooruitzichten had laten zien.

Dell en TI liften Nasdaq

De index van de
technologiebeurs Nasdaq

Telecomanalist

Op de Dow stond het financiële conglomeraat Citigroup 2,6 procent onder druk na een bericht dat het 32 miljoen dollar heeft betaald aan de vertrokken telecomanalist Jack Grubman.

Luchtvaart herstelt

In de luchtvaartsector herstelden de koersen zich verder van dalingen eerder deze week. Zo won UAL, moedermaatschappij van United Airlines, 22 procent. Eerder deze week waarschuwde het bedrijf voor mogelijk uitstel van betaling. Analisten oordeelden dat het aandeel daarop te veel aan waarde had verloren.

Euro stijgt iets

De euro stond aan het einde van de handel in New York op 0,9845 dollar. Dat was iets hoger dan de 0,9825 dollar aan het slot van de handel in Amsterdam eerder op de dag.