In Griekenland nemen de geruchten toe dat minister van Financiën Yanis Varoufakis spoedig wordt vervangen. Hij zou ''elke geloofwaardigheid'' hebben verloren, schrijft het weekblad To Vima.

De 54-jarige bewindsman zou zich slecht hebben voorbereid op de bijeenkomst van ministers van Financiën van de eurozone, die de afgelopen dagen in de Letse hoofdstad Riga werd gehouden. Het zou bovendien niet de eerste keer zijn dat de minister daardoor bij zijn collega's zou zijn opgevallen.

In Riga zou hij daardoor volledig geïsoleerd zijn geraakt. ''Wij weten niet of de minister-president (Alexis Tsipras) hem zal 'opofferen' in de hoop het land te redden'', schrijft To Vima.

In andere Griekse media worden andere ministers van Financiën geciteerd die Varoufakis een amateur en een gokker noemen.

Varoufakis reageerde zondag op Twitter op de berichtgeving. Daarin verwees hij naar een uitlating van de toenmalige Amerikaanse president Franklin Delano Roosevelt in 1936. ''Zij zijn allen (zijn tegenstanders) eenstemmig in hun haat jegens mij en ik verwelkom hun haat.''

Zo staat Griekenland er nu voorDit moet u weten over een 'Grexit'

Dossier Griekenland