De grote staking die maandagochtend zes verpakkingsbedrijven van Smurfit Kappa platlegde, wordt opgeschort. Dinsdag gaat het personeel weer aan de slag.

De actievoerders eisten goede afspraken over de voorgenomen verkoop van de vestigingen aan de Duitse investeerder Aurelius.

De vakbonden waren bang dat er flink wat banen verdwijnen, zodra de bedrijven in Duitse handen komen. Maar nu is hun beloofd dat er door de overname maximaal twintig banen worden geschrapt.

''Belangrijke afspraken zijn dat de huidige pensioenregeling in stand blijft en dat er in ieder geval tot 1 februari 2016 geen reorganisatie plaatsvindt. Voor degenen die daarna hun baan mogelijk kwijtraken, geldt tot 1 januari 2017 een goed sociaal plan, met een ontslagvergoeding op basis van de kantonrechtersformule'', aldus Jacqueline Twerda, bestuurder van CNV Vakmensen.

De bonden stoppen met de acties onder voorwaarde dat de toezeggingen komende dagen goed op schrift worden gesteld.

Verpakkingen

Smurfit Kappa is een Ierse multinational op het terrein van dozen en verpakkingen. De zes bedrijven liggen verspreid over het land. Het gaat om kartonfabrieken in Oude Pekela, Hoogkerk, Coevorden, Bad Nieuweschans en Bergen op Zoom.

Op de vestigingen werken bij elkaar zo'n 630 mensen. De verkoop aan Aurelius vindt naar verwachting nog voor de zomer plaats.